
Obiady i kolacje
Burgery wegetariańskie
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
539 kcal 19 g białek 19 g tłuszczów 68 g węglowodanów
Składniki
Czerwona soczewica, Marchewka, Czerwona fasola, Szalotka, Czosnek, Jajko, Przyprawa curry, Płatki drożdżowe, Bułka żytnia, Sos tatarski, Cebula, Sałata, Pomidory, Ogórek, Sól, Pieprz
- 100 g czerwone soczewicy w stanie suchym
- 2× średniej wielkości marchewki (2× 120 g)
- 200 g gotowanej czerwonej fasoli
- 1× szalotka (obierz)
- 2 ząbki czosnku (obierz)
- 1× mniejsze jaja
- 1 łyżeczka przyprawy curry
- 1 łyżeczka płatków drożdżowych
- 6× bułka razowa
- 6 łyżek wegańskiego sosu tatarskiego (ok. 90 g)
- ½× średnia czerwona cebula (pokrój w plasterki)
- 70 g liście świeżej sałaty
- 2× pomidor średniej wielkości (pokrój w plasterki)
- 100 g ogórka sałatkowego (pokrój w plasterki)
- sól
- pieprz