Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Muffiny jajeczne

Śniadania

Muffiny jajeczne

20 min 20 min 10 min 10 min Łatwe Łatwe 12 sztuk 12 sztuk

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

108 kcal 11 g białek 7 g tłuszczów 1 g węglowodanów

Składniki

Jajko, Mięso z indyka, Szpinak, Suszone pomidory, Dymka, Mozzarella, Tymianek, Sól, Pieprz

Sposób przygotowania1

Piekarnik rozgrzej do 160°C. W misce ubij jajka.

Szynkę pokrój w drobną kostkę.

Cebulkę, mozzarellę, szpinak i pomidory posiekaj.

Dodaj składniki do piany jajecznej. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.

Ciasto rozlej po równo do foremek na muffiny (12 sztuk),

umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 150–160°C przez 8–10 minut.

Muffiny możesz podawać od razu po upieczeniu, jak i po wystygnięciu