Jemy zdrowo to od teraz Mandimu 🩵

Sandacz ze szpinakiem, migdałami i jabłkami

Obiady i kolacje

Sandacz ze szpinakiem, migdałami i jabłkami

24 min 24 min 9 min 9 min Łatwe Łatwe 4 porcje 4 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

Dodaj do ulubionych

504 kcal 45 g białek 32 g tłuszczów 9 g węglowodanów

Składniki

Sandacz, Kminek, Oliwa z oliwek, Masło klarowane (ghee), Sól, Pieprz, Pomidorki koktajlowe, Szpinak, Jabłko, Płatki migdałowe, Ocet balsamiczny, Syrop klonowy

Sposób przygotowania1

Najpierw przygotuj sałatkę. Pomidorki cherry przepołów, szpinak niedbale posiekaj, jabłko pokrój w cienkie plasterki.

Składniki wymieszaj w salaterce, dodaj płatki migdałowe, polej dressingiem przygotowanym z 2 łyżek oliwy, 1 łyżki balsamico i 1 łyżki syropu klonowego.

Sandacza opłucz, osusz i natrzyj kminkiem, pieprzem i solą.

Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i masło.

Rybę, skórą w dół, obsmażaj na średnim ogniu przez 4 minuty. Następnie obróć filety i smaż przez kolejne 5 minut, po czym natychmiast zdejmij z ognia.

Nasza rada

Do sandacza z sałatką możesz podać quinoę, ryż albo bulgur.